Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Näyttääkö sisäilmamittaus myös terveessä asunnossa

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 3.4.2009 klo:9:15

Meillä on mahdollisena ostokohteena 2004 valmistunut kerrostalo-osake, jossa on ollut viime kesänä vesivahinko (jätevedet tulleet lattialle).

Remontti näyttää toteutun ulkopuolisen asiantuntijan silmin hyvin toteutetulta ja ja dokumentoidulta. Remontti on valmistunut syyskuussa 2008, jonka jälkeen asunto on ollut muista syistä tyhjillään. Asunnossa on kolme ilmankostutinta, joiden välittäjä sanioo estävän uuden parketin kuivaamisen. Kannattaako tällaiseen kohteeseen tehdä sisäilmanmittaus vai onko, kuten välittäjä väittää, tulos aina kuitenkin se, että jotakin löytyy?

Eli onko sisäilmanmittaus järkevää tässä tapauksessa ja antaako se jotakin kiistatonta tietoa kohteen sisäilmasta? Vaikuttaako tulokseen tyhjilläänolo tai kostuttimet? Asunnossa on koneellinen ilmanvaihto.

.
Virallinen vastaus
Vastaaja ei ymmärrä noiden kostuttimien merkitystä. Huolella asennettu parketti ei rakoile, vaikka tila kuivuu. parketti vetäytyy seinistä. Sisäilmamittaus kannattaa tehdä. Mittauksessa nähdään kohonneet arvot. Kun asunnossa ei ole asuttu, tulos näyttää oikeaa tietoa. aina jotain löytyy, koska ulkoa tulee mikrobeja, mutta kohonneet arvot ratkaisevat.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Näyttääkö sisäilmamittaus myös terveessä asunnossa ":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Pikabetonin käyttö kylpyhuoneen ja saunan lattiassa

Meillä valettiin kylpyhuoneen ja saunan lattia pikabetonista ja nyt haluaisin tietää näyttääkö kosteusmittaus aina jatkossa liian korkeita lukemia? Eikö tämä pikabetoni s...

Keittiön kaappien maalaus

Keittiössämme on 20 vuotta vanhat täysmäntyset, lakatut kaapistot. Ovet on suorat, ei siis listoja tms. Ovet on hyväkuntoiset eli eivät ole vääntyneet mihinkään suuntaan....

Koneellisen ilmanvaihdon parantaminen

Asumme 1985 rakennetussa rivitaloasunnossa, jonka pinta-ala on 73 neliötä. Lämmitys on hoidettu sähköllä. Asunnossa on aina ollut melko heikko ilmanvaihto ja siksi makuh...