Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Naturum kompostori wc:n ilmanvaihto

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 18.12.2010 klo:16:11
Talossamme on lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihto. Meillä on käytössä myös otsikossa mainittu komposti WC joka on sijoitettu lämpimään tilaan kodinhoitohuoneeseen ja siitä menee katolle oma ilmanvaihtoputki jossa on laitteen valmistjan suosittelema pieni tuuletin. Wc:n toimintaan olemme tyytyväisiä muutoin mutta kun iv-kone talvella joskus katkoo tuloilmapuhallinta ilmeisesti kennon huurtumisen vuoksi ja poistoilmapuhallin iv-koneessa kuitenkin pyörii niin se saa aikaan sen että wc:n poistopuhallin ei enää puhalla ilmaa ulos vaan virtaus kääntyy toimimaan väärään suuntaan. Haluaisin tietää tulisiko wc:n poistoputki kytkeä iv-koneen jäteilmaputkeen ja missä kohden tuo liitos tulisi olla?Virallinen vastaus
WC:n poistoputkea ei saa kytkeä ilmanvaihtoon. Poistoputki on niin pieni, että...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Naturum kompostori wc:n ilmanvaihto":
Jäsenen antama (19.12.2010 klo:11:28) kommentti

Wc:n poistoputki on 75 mm. Valmistaja suosittelee putkeen laitettavaksi iiris-säädintä ettei kompostori kuivu liikaa. Onkos se sama kuin perhospelti? Eikös tuota poistoa voi kuitenkin liittä jäteilmakanavaan. Mitä haittaa siitä voi olla?

Jäsenen antama (19.12.2010 klo:20:19) kommentti

Mitä hyötyä siitä olisi? Jos kytket sen pöntön ilmakanavan jäteilmaputkeen, työntää se iv-koneen sulatellessa vielä tehokkaammin ilman väärään suuntaan.Iris säädin on eri kuin perhospelti. Google kertoo, mimmoinen se on.Eikö putkea voi katkaista, laittaa siihen supistukset ja pätkä isompaa putkea väliin, jotta saat siihen perhospellin.


Jäsenen antama (19.12.2010 klo:21:22) kommentti

Tuo perhospelti estäisi siis ilmankierron väärään suuntaan. Kuinkas sitten tuo pöntön puhallin joka pyörii jatkuvasti ja on kiinni pöntön rungossa poistoputken lähdössä jos tuo perhospelti sulkeutuu?

Jäsenen antama (20.12.2010 klo:13:52) kommentti

Lto koneen katkaistessa tuloilman huoneisto muuttuu reilusti alipaineiseksi, mikä olikin selvää tähän asti. WC:n poistoputkeen asennettu perhospelti sulkeutuu silloin kun poistoputkessa poistovirtaus heikkenee tarpeeksi. Poistoputkeen kytketty puhallin yrittää imeä ilmaa poistoputkesta. Tästä seuraa se että alipaine kasvaa poistoputken perhospellin yläpuollella kunnes se voittaa huoneistossa vallitsevan alipaineen.. Olettaen että puhaltimessa riittää "jerkkua" tähän.. Tästä seuraa luultavasti perhospellin läpättäminen..