Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

läpivientireiät

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 9.11.2005 klo:2:04
Moro!! Lattiavalun yhjteydessä emme vieneet sähköjä mihinkään suuntaan,ja näinollen pyrimme viemään kaikki sähköt ulkoseinien ja välikaton tilassa joissa molemmissa koolaus kakkoskakkonen kk400,miten kantavien seinien kohdalla saamme viennit seinärakenteeseen,onko luvallista porata ainokaistakaan reikää sähköputkia varten???jollei niin mitä ehdottaisit,keittiökoneidenkin tausta on kantava seinä tasakerralla keskellä taloa???

kaipaani Käyttäjä on mies
 
Kysymyksiä: 17 kplVirallinen vastaus
Runkorakenne ei heikenny, vaikka keskelle runkotolppaa poraa reiän sähköputkelle. Jos tulee monta päällekkäistä reikää, rakennesuunnittelija antaa ohjeet.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / läpivientireiät":
Jäsenen antama (5.10.2016 klo:11:48) kommentti

Entä kantava palkki, voiko porata vesi- ja sähkönousuaukon palkkiin?

 Jäsenen antama (6.10.2016 klo:10:09) kommentti

Jos sitä ei ole piirustuksessa. niin siihen tarvitaan suunnittelijan suostumus !
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Paloeristys

Meillä tulee iv-kanavat yläkerrasta ontelolaatan läpi autotalliin, jonka lävitse putket kulkee ja menee muuratun kantavan seinän läpi takkahuoneeseen. Miten ontelon ja k...

Vesivahinko muualla taloyhtiössä ja lattiakaivon vaihto?

Kerrostaloasuntoni kylpyhuoneen lattiakaivo vaihdetaan syystä, että alakerran huoneistossa on tapahtunut mittava viemärivahinko. Viemärilinja kulki välikerrosrakenteissa,...