Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lämpötilaeroja tuloilmassa

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 18.1.2011 klo:1:05
Hei,

Olemme säätäneet ilmastoinnin tuloilman 15 asteiseksi, koneessa on erillinen lämmitin. Siitä huolimatta tuloilman lämpötila vaihtelee rajusti huoneiden välillä. Toisessa se oli melkein 30 asteista ja toisessa noin 15 asteista. Mistä tämä voi johtua?

Virallinen vastaus
Voiko olla niin, että jossain huoneessa oleva termostaatti ohjaa ilmanvaihtokoneen jälkilämmityspatteria? Mainitsemasi 30 astetta voisi johtua siitä. Ongelma on siinä, että samaan aikaan toiseen huoneeseen tulee 30 asteista ja toiseen huoneeseen 15 asteista ilmaa samalla kertaa. ilma lähtee kuitenkin koneelta samaa putkea pitkin. Tällöin syy on putkien eristeissä. Joku putken osuus on lähes ilman eristettä. Tämä on päätelmä, jos olen olettanut järjestelmän oikein.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / lämpötilaeroja tuloilmassa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ilmastointi

Hei!Vuonna 1988 rakennetussa omakotitalossa laitettiin lämmöntalteenottolaiteilmanvaihdoksi.Ilmastointi asentaja kertoi että oli jäänyt näistä äänenvaimentimistä jokin mu...

Filmivaneri alapohjassa

On kyseessä pienehkö 5*8m sauna/tuparakennus. Se ei ole talviasuttava, mutta tarkoitus on laittaa seiniin 100mm eristettä. Ylä- sekä alapohjaan saman verran. Kyseessä on...