Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteuttako

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 17.5.2010 klo:15:59
Purimme rmt:n kellarikerroksessa wc:n kattopaneelit pois ja totesimme katon olevan "mustunut" seinän vierestä. WC on pesuhuoneen vieressä ja wc:n ja ph:n seinässä on kalkkihiekkatiilessä aukko josta mm. sähköt ja vesijohdot menevät pesuhuoneeseen. Mustunut kohta on aukon kohdalla ja leveydeltään kutakuinin aukon levyinen. Myös wc:n vieressä olevan varaston katossa sama ilmiö ja seinässä samanlainen aukko. Muutoin wc:n ja varaston katot ovat ihan normaalit. Huoneet olivat siis järjestyksessä ph>wc>varasto.
Sormella koittaessa mustasta irtoaa sormeen juuri ja juuri mustaa.
Mitähän moinen musta on ja onko syytä huolestua?

tarjab
Kysymyksiä: 34 kplVirallinen vastaus
Musta voi olla nokea tai muuta ilmavirran mukanaan kuljettamaa likaa. Melko usein siinä on myös mukana jotain rasvaa. Toinen vaihtoehto on, että kyse on pienestä määrästä mikrobeja. Jos puu on muuten terve, mustan voi pestä pois homeenpesuaineella. Aukot kannattaa tukkia uretaanilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Kosteuttako":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: