Jäsenen Rommeli antama (2.7.2012 klo:16:12) kommentti "Tästä aiheesta ollaan montaa eri mieltä." Niin no montaa ja montaa mieltä. Täällä kun aiemmin kyselit, oltiin käytännössä vain yhtä mieltä ja yksi kirjoittaja veteli ohi aiheen ottamatta asiaan mitään kantaa... Edit. Niin ja ihan vastaava ohjeistus löytyy ainakin Ilto 440 vanhemmista käyttöoheista. Edit 2. On myös mahdollista, että niihin suunnitelmiin on merkitty tuloilmaventtiilien kohdalle pelkästään ulkoilman osuus. Onko olemassa mitään mittaus-/säätöpöytäkirjaa?
Jäsenen köpes antama (2.7.2012 klo:17:16) kommentti Edellisellä kerralla venttiilit on säädetty suunnitelmien mukaan. Ja sehän tässä minua hämääkin. Miten muilla on merkitty nämä suunnitelmiin?
Jäsenen Ötzi antama (2.7.2012 klo:18:42) kommentti Hoh hoijaa! Jos ja kun asunnon tuloilmaventtiileistä tulee asuntoon suurempi määrä ilmaa kuin mitä poistoilmaventtiilit poistavat asunnosta ilmaa niin asunnossa on ylipainetta. 82 - 79 = 3 Ps. Kiertoilmaventtiili poistaa/imee ilmaa asunnosta, joten se on poistoilmaventtiili. Jäsenen Rommeli antama (2.7.2012 klo:20:35) kommentti Hohhoijaa vaan itsellesi. Toki se on poistoilmaventtiili, mutta mietipä nyt hetkinen minne se sen ilman poistaa. Kiertoilma ei siis vie litraakaan ilmaa ulos asunnosta, vaan sekoittaa sen "poistamansa" ilman suoraan ulkoa tulevaan tuloilmaan. Jollei tätä sekoitettua kiertoilmaa huomioida venttiilien säädössä, vaan tehdään tuolla "hohhoijaa-ajatuksella", tulee asuntoon sisään raitista ilmaa vain 62 l/s. Samaan aikaa ilmaa kuitenkin poistuu asunnosta 79 l/s. On toki ihan oikein alipaineinen, mutta aivan liikaa. Eli vielä kerran tiivistetysti: Jos venttiileiltä mitataan seuraavat ilmamäärät: tulo yhteensä 72 l/s, poisto yhteensä 79 l/s ja kieroilma 10 l/s, tulee taloon sisälle raitista ilmaa 62 l/s ja likaista ilmaa poistuu ulos 79 l/s. Jos tässä tapauksessa tuloilmaventtiileiltä otetaan yhteensä se 10 l/s enemmän ilmaa, on asunto vielä turvallisesti ylipaineinen. Ainakin minun käsitykseni mukaan ratkaisevaa on se, paljonko ilmaa tulee taloon sisälle ja paljonko sitä poistuu. Niin ja itseasiassa jätit nyt itse huomioimatta sen kiertoilman 10 l/s poistomäärän. Tällöin siellä asunnon venttiileillä liikkuu ilma seuraavasti: Tuloa 82 l/s ja poistoa 89 l/s. Samaa vääntöä tästä taas tulee, mutta nyt taitaa olla jo kolme mielipidettä yhtä vastaan. Ja pari hassua hymiötä perään...
Jäsenen Ötzi antama (2.7.2012 klo:20:58) kommentti Hohhoijaa vaan itsellesi >Laajennuksen jälkeen olen ajatellut ilmanvaihdon toteuttamista seuraavasti:Tuloilma: Mh1 12 l/s (sis. kiertoilmaa 1,46 l/s) Mh2 12 l/s (sis. kiertoilmaa 1,46 l/s) Mh3 12 l/s (sis. kiertoilmaa 1,46 l/s) Mh4 12 l/s (sis. kiertoilmaa 1,46 l/s) Olohuone 14 l/s (sis. kiertoilmaa 1,7 l/s) Olohuone 14 l/s (sis. kiertoilmaa 1,7 l/s) Sauna 6 l/s (sis. kiertoilmaa 0,73 l/s) Näillä tulo siis (ulkoa raitista ilmaa)72 l/s + kiertoilman osuus (13,88%) 10 l/s = yht 82 lPoistoilma: Sauna 10 l/s Khh 15 l/s Ph 15 l/s Keittiö 15 l/s Wc 12 l/s Vh1 6 l/s Vh2 6 l/s poistoa näin ollen 79 l/s < Ja pari hassua hymiötä perään... Ps. Ainakin minun käsitykseni mukaan ratkaisevaa on se, paljonko ilmaa tulee asuntoon sisälle ja paljonko sitä poistuu. Jäsenen Rommeli antama (2.7.2012 klo:21:32) kommentti Trollaatko ihan tarkoituksella vai teetkö itsestäsi vain muuten tahallisesti tyhmän? Huomaat varmaan, ettei tuossa listassa nyt vain ole erikseen merkitty sitä kiertoilmaa. Tai ainakaan sitä tuskin on otettu mistään noista luetelluista tiloista, joissa poistoja on. Itse asiassa höpinäsi molemmissa näissä ketjuissa on ollut aivan yhtä tyhjän kanssa... Mutta jokainen tavallaan. *Lamppuja ja hymiöitä* Edit. Mietihän nyt kuitenkin vielä kerran paljonko sitä ilmaa tulee rakennukseen sisälle ja paljonko sitä poistuu. Tämä siis sillä olettamuksella, ettet ole tahallisesti kuvitellut jonkun noista poistoista olevan se kiertoilma... Saunahan toki sopisi ilmamäärien suhteen siihen homman juuri passelisti.
Jäsenen Ötzi antama (2.7.2012 klo:22:07) kommentti >Huomaat varmaan, ettei tuossa listassa nyt vain ole erikseen merkitty sitä kiertoilmaa. Tai ainakaan sitä tuskin on otettu mistään noista luetelluista tiloista, joissa poistoja on< Ps. Ainakin minun käsitykseni mukaan ratkaisevaa on se, paljonko ilmaa tulee asuntoon sisälle ja paljonko sitä poistuu. Siis asunnon sisällä sijaitsevista venttiileistä! "Minäkö muka tyhmä, nyt en oikein ymmärrä?" Jäsenen Rommeli antama (2.7.2012 klo:22:10) kommentti Niin nyt kun on päästy näin pitkälle, kuvittele mielessäsi se kiertoilman -10 l/s. Vieläkö asunto on mielestäsi ylipaineinen vai onko se sittenkin alipaineinen? Itsehän olet kovasti toitottanut, että se kiertoilma on poistoa.
Jäsenen Ötzi antama (2.7.2012 klo:23:05) kommentti >Niin nyt kun on päästy näin pitkälle, kuvittele mielessäsi se kiertoilman -10 l/s. että se kiertoilma on poistoa<Eikö se ole poistoa kun se imetään kiertoilmaventtiilin kautta pois asunnosta? Eikö se ole asunnon paineistuksen kannalta yhdentekevää palautuuko "kiertopoistoilma" kiertoon ennen LTO kojetta tai vasta LTO kojeessa kennon jälkeen ennen tuloilmapuhallinta "palautusilmana" tuloilmaventtiileistä takaisin asuntoon. Ps. En trollaa en kuvittele, kysyjä vain "unohti" laskea kiertoilmaventtiilin poistoksi laskuissaan. Jäsenen köpes antama (2.7.2012 klo:23:05) kommentti Kiitoksia vastauksista. Teen omat johtopäätökseni näistä.. te vielä varmaan jatkatte keskustelua ;)
Jäsenen Rommeli antama (2.7.2012 klo:23:30) kommentti Toivottavasti tästä oli aloittajalle tosiaan apua. Ötzi: Niin tuolla seikalla mihin kohtaan konetta se kiertoilma tulee, ei toki ollut kysyjän kannalta mitään merkitystä. Kiertoilma tosiaan on poistoa asunnosta, mutta se poistunut määrä menee automaattisesti myös niille tuloventtiileille. Eli se ei vaikuta millään tavalla siihen ulkoilman määrään, joka on selvästi ilmoitettu rakennusmääräyskokoelmassa. Niin kysyjä tosiaan unohti se kiertoilmaventtiilin laskuistaan, mutta kyllä se kiertoilma silti oli koko ajan laskuissa mukana, vaikka halusitkin silmäsi siltä ummistaa. Se on aivan yhdentekevää mainittiinko sitä nyt erikseen tuossa erittelyssä. Yhteenvedoksi voisi todeta, että tässä on nyt jankattu asiasta, josta kaikki ovat samaa mieltä.
Jäsenen Rommeli antama (3.7.2012 klo:0:55) kommentti Ei jumalauta sun matematiikassasi on jotain pahasti vialla... Tulo: 12+12+12+12+14+14+6=82 l/s Poisto: 10+15+15+15+12+6+6+10=89 l/s (huomioi nyt tuo viimeinen 10 l/s, joka on se kiertoilma) Miten noilla lukemilla saa kämppään ylipaineen?
Jäsenen Ötzi antama (3.7.2012 klo:8:49) kommentti Keskusteltu on kysyjän antaman laskelman pohjalta (numeroita), onko asunto oikein paineistettu? Siis ilmoitetuista (numeroita) ilmanmääristä tulo/poistoventtiileistä asunnossa. >Niin kysyjä tosiaan unohti se kiertoilmaventtiilin laskuistaan, mutta kyllä se kiertoilma silti oli koko ajan laskuissa mukana, < Tämä on selvästi naisen sumeaa logiikkaa ei matematikkaa.
Lisää kommentti*