Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

IV-kone painovoimaisen ilmanvaihdon tilalle

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 3.11.2007 klo:16:12
-73 rakennetussa talossa on painovoimainen ilmanvaihto ja talon tiivistämisen yhteydessä olen miettinyt koneellista ilmanvaihtoa, mikä on IV-koneen sähkönkulutuksen ja lämmönsäästön suhde jos en huomioi investoinnin kuluja? voinko ajatella että jos IV-koneessa on lämmöntalteenotto niin säästän lämmityskuluissa (öljylämmitys) enemmän kuin on IV-koneen sähkönkulutus? nykyisessä ilmanvaihdossa eniten harmittaa lämmitetyn ilman "karkaaminen" ja kylmä tuloilma esim. pakkasilla eniten tuossa varmaan paranisi sisäilman laatu?

talo73 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 24 kplVirallinen vastaus
Sisäilman laatu paranee merkittävästi. IV-koneen sähkönkulutus on erittäin pieni. Sähköä kuluttava osa tuossa on sisään puhallettavan ilman esilämmitys. Kovalla pakkasella lämmönvaihtimen jälkeen ilma vielä lämmitetään ennen sisään puhallusta. Tuo on huonetilan kannalta ehdoton. Nythän korvausilma on tullut sisään hallitsemattomasti, ja kylmänä. Energiansäästön osuutta on vaikea mitata, mutta sitä säästyy.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / IV-kone painovoimaisen ilmanvaihdon tilalle":