Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmastoinnin tuloventtiili

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 11.9.2019 klo:9:38
Yhdessä makuuhuoneessa tuloilmaventtiilin ympärille ilmestynyt kosteutta ja huoneen ilma on huonompaa kuin muualla talossa. Kävin yläpohjassa ja löysin oravanpesän iv putken vierestä eli eristeiden seassa oli tyhjää tilaa. Iv putket on eristetty käärimällä 2x50mm lasivillalevyä putken ympärille, onko riittävä määrä? 

Kyseinen huone sijaitsee fyysisesti lähimpänä iv konetta. Tarkistin iv koneelle ulkoa menevän putken ja siellä oli yllättävän paljon yläpohjan eristettä. Epäilen, että orava on sitä pöllyttänyt ja iv koje on sen imenyt tuloputkeen. Onko mahdollista, että tämän huoneen huonompi ilmanlaatu johtuu eristevillan hajusta joka kulkeutuu mahdollisesti ensimmäisenä ja voimakkaimmin tähän kyseiseen makuuhuoneeseen?Kuvassa makuuhuoneen tuloilmaventtiili yläpohjasta. Korvasin vanhan jesarin kunnon höyrynsulkuteipillä.

 
Virallinen vastaus
Onko ko. makuuhuoneen kynnksen ja oven välinen rako riittävän iso? Ensimmäi...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Ilmastoinnin tuloventtiili":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 12.9.2019 klo:8:35
Ovien alla on noin 2cm rako. Katsoin endoskoopilla iv koneelta tulevia putkia ja ei siellä paljon mitään ollut toisin kuin iv koneelle ulkoa tulevassa putkessa, joka on aika pölyinen. 
Jatkoin talon ulkoseinässä olevaa tuloilmakanavaa ulos ja alaspäin sekä asensin levyn harvalaudoitukseen. Voiko putkea jatkaa vielä alaspäin maata kohti pois ullakkotilan läheisyydestä?
Tilaan myös kanavien puhdistuksen.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Lähellä maata on ilmassa paljon epäpuhtauksia, asemerkiksi autojenpakokaasut, joten älä tarpeettoman alas tuo putken päätä.  Sisäänmenoputken päässä pitäisi olla lajennus, missä ilman virtausnopeus putoaisi pienemmmäksi, jolloin ilmavirta ei kuljettaisi roskia putkeen
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi