Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ilmanvaihtoputkistosta

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 27.11.2007 klo:0:24
Saako ns. kurttuputkea käyttää ilmastointikanaviston osana ? Ja jos ei saa, niin miten tehdään putkistoon sellaiset kulmat mihin ei vakiokäyrät mitenkään sovi ? Kyseessä on kierresaumaputki. Niin, ja onko liesituulettimen putkistossa jotakin erityismääräyksiä paloeristyksen lisäksi.

Jamo-63 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 11 kplVirallinen vastaus
Tuota putkea ei saa nykyisin käyttää ilmastointiputkissa. Jos normaalit kulmat eivät riitä, ilmastointiliikkeessä tehdään tarvittavat kulmat. Liesituulettimen putki ei myöskään saa olla tuota taipuisaa putkea. Sen pitää olla jäykkä putki, ja sen päälle tulee 50 mm paloeristevilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / ilmanvaihtoputkistosta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ilmanvaihdon läpivienti

Olemme hankkimassa 90-luvun alussa valmistunutta ok-taloa. Kuntotarkastuksessa havaittiin seuraavia puutteita tai paremminkin rakennusvirheitä: Ullakolle on johdettu osa...

ääniongelmia

miten voi jälkikäteen parantaa puisen omakotitalon äänieristystä? kohteessa on maanvarainen lattia ja puiset väliseinät suoraan betonilattian päällä (alla ei ole solumuov...