Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmanvaihtomelun vaimentaminen

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 9.12.2004 klo:9:13
Mikä olisi helppo, tehokas ja rakennusmääräysten mukainen tapa vaimentaa ilmanvirtauksesta huoneistoon kuuluvaa ääntä huoneiston päässä, jos käytettävissä ei ole tilaa esimerkiksi ääniloukulle (ja taloyhtiä suhtautuu nihkeästi puhaltimen päähän asetettavaan ääniloukkuun)? Poistoilmaventtiiliä säädettäessä pienemmällä ääni vain pahenee, koska valtaosa poistoilmasta imetään tästä yhdestä venttiilistä. Talossa ei ole mahdollista säätää taajuuksia, vaan ilmanvaihto on joko päällä tai poissa päältä. Kanavan koko on 125 mm. Onko millaisia kokemuksia esimerkiksi Haltonin (tai muiden valmistajien) venttiiliratkaisuista? Entäs esimerkiksi jonkun adsorboivan materiaalin lisääminen kanavaan (mikä materiaali, maksimi paksuus, rakennusmääräykset)? Kysymys ei ole suuresta melusta, vaan ongelmasta, joka häiritsee lähinnä illan hiljaisina tunteina. Kiitos vastauksesta!
Virallinen vastaus
Ilmastoinnin tasapainotus ja ilmamäärät pitää olla suunnitelmien mukaiset. Kun poistoilmaa kuristamalla ääni lisääntyy, pitää miettiä, onko m...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Ilmanvaihtomelun vaimentaminen":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: