Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmanvaihto kanavat ja eristys ?

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 16.4.2008 klo:10:39

Tervehdys !

Riittääkö vanhan, eristämättömän iv-putkiston eristeeksi, kylmässä välikatossa, pelkkä puhallusvilla jos sitä puhaltaa reilun keon putkien kohdalle ? Tämä siksi ettei tarvisi alkaa kaivamaan putkia esiin puhallusvillasta ja eristään erikseen. Jos se noin onnistuu niin paljonko villaa pitäisi olla päällä että eristys on riittävä ?

Voiko muuten eristys- / puhallusvillat välikatossa homehtua ja kerätä muita terveydelle haitallisia ainesosia mistä on vaikutusta asuinmukavuuteen / -tasoon ? Raittiinilman otto putki oli jätetty nimittäin entisen asukin toimesta välikatolle, josta se ilman kerää puhallusvillatiloista. Eli mm. lisäputkitustakin on tiedossa...

Tappaako otsonointi ilmanvaihtoputkista sädesienet ym. homeet, jos toimenpiteen (otsonoinnin) ajan pitää iv-koneen päällä vai tarviiko kanavisto desinfioinnin nuohouksen lisäksi välttämättä ?eetu68 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 65 kplVirallinen vastaus
Yleinen ohje on, että ilmanvaihtoputken ympärille pitää asentaa vähintään yksi elementti ennen rakenteen varsinaista villaa. eriste ei kerää, eikä ylläpidä mikrobikasvustoa. Ilmavuodot voivat aiheuttaa villaan värimuutoksen. Tutkimusten mukaan se on pääosin likaa. Otsonoinnin suorittaja osaa vastata toimenpiteen vaikutuksesta putkistoon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Ilmanvaihto kanavat ja eristys ?":