Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ilmalämpöpumppuko?

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 7.7.2005 klo:11:37
Asumme sähkölämmitteisessa omakotitalossa v.90 valm., jonka kulutus talviarkipv.7176 kwh ja muu aika 18008 kwh yht. 25184 kwh. Asuinpinta-ala 132 ja kokonaispinta 198, joka sis. lämpimän autotallin. Lämmityskulumme vuodessa n. 1800€. Talo on L-mallinen.Meillä on osittainen lämmöntalteenotto ilmastointijärjestelmä eli Ilmava-merkkinen järjestelmä, joka oli 80-luvun lopulla markkinoilla. Pystymmeko alentamaan lämmityskulujamme asentamalla ilmalämpöpumpun ja kuinka suuri sen on oltava jotta se on tarpeeksi tehokas näillä asuinneliöillä eli 132m2?

naapuri
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Oheisesta tuotekansiostamme löydät oikean ratkaisun. Jos laskelmiin on uskominen, lämmityskustannuksista saat pois vähintään kolmanneksen tai enemmän. Kannattaa käydä http://www.panasonic.fi sivuilla lukemassa tuotekuvaukset ilmalämpöpumpuista.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / ilmalämpöpumppuko?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: