Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

haiseva Wc

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 6.9.2008 klo:9:30

Ostimme vuosi sitten vuonna 1975 rakennetun rivitalon ja ongelmaksi muodostui heti alusta alkaen omituinen haju yläkerran pienessä vessassa (jossa ei ole avoviemäriä). Toimenpiteet joita olemme tähän mennessä suorittaneet: rakenteiden kosteusmittaus (ei kosteutta), lattian purku ja vanhan muovimaton purkaminen laattojen alta, uudelleen laatoitus, lattiakaivon tiivisteiden uusiminen, lavuaarin vesilukon uusiminen, wc pöntön testaaminen halkeaminen varalta, viemäriputken kuvaaminen (tulos hyvä kuntoinen), poistoilma venttiilin vaihto oikeanlaiseksi, ilmastointikoneen vaihtaminen katolla sekä ilmastointi putkien rassaus ja viemärin tuuletusputken tarkistaminen (kaikki ok) . nyt olemme neuvottomia...

haju ei ole yhtä voimakas kuin ennen ja se saattaa olla poissa pitkiäkin aikoja. näin syyskuussa haju tuntuu olevan pahimmillaan. asuntomme on rivin puolessa välissä. Rivitalot on joskus 80-luvun lopulla muutettu harjakatoksi (tasakatto jätetty alle). Haju rajautuu vain ja ainoastaan vessaan, muualla ei ole hajua. Löytyisikö jokin tuore idea, mitä voisi vielä tehdä asian hyväksi?
Virallinen vastaus
Tilassa on jatkuva pieni alipaine ilmastointikoneesta johtuen. Se imee hajua jostain. Tämä on sinulle selvää, mutta puhun itsekseni. Mistä ilma voi tulla sisälle? lattian ja seinät olet käynyt läpi. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää katto. Katon höyrysulussa on rako tai reikä, mistä haju tulee sisälle. Vesikattomuutos saattaa pitää sisällään rakenteita, jotka Pitävät kosteutta yllä, ja lahottaja pääsee kiinni. Käy yläpohja läpi, ja tarkasta rakenteet eristeiden alta. Haju voi tulla laajemmalta alueelta kuin pelkästään vessan kohdalta. Jos tämäkään ei tuota tulosta, pitää miettiä lisää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / haiseva Wc":