Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Eristys sekä äänitaso ilmastoinnissa

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 18.8.2003 klo:9:45
Nyt olemme asentaneet ilmastointiputkistot sekä niiden eristyksen.Eristuksenä oli 5cm tavallista villaa jonka ympärillä 5cm alumiinipinnoitettua villaa.Äänen vaimennus on toteutettu 600mm pitkillä pyöreillä äänenvaimentimilla mutta vaikuttaisi siltä että melua tulee aivan liikaa? Olisiko sittenkin pitänyt asentaa 1000mm pitkillä vaimentimilla ja onko eristys tehty oikein sillä foliopinnoitettu on kallista täten laitoimme tavallista villaa ensiksi?Virallinen vastaus
Putken ympärillä oleva eristys ei vaikuta äänitasoon. Äänenvaimentimen koon määrittää suunnittelija. Jos venttiilit on kaikki asentamatta ja linjat säätämättä, ilmastoinnista tulee kova ääni huoneisiin. Venttiilit pitää laittaa paikalleen ja jokainen venttiili säädetään sille kuuluvaan ilmamäärään. Tämä pienentää äänitasoa merkittävästi. Jos tämän jälkeen äänitaso on liian korkea, pitää miettiä äänenvaimentimen vaihtamista tai toisen asentamista.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Eristys sekä äänitaso ilmastoinnissa":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys