Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pistävä, mädäntynyt haju.

Ilmanvaihto, muu

Kysytty: 20.6.2019 klo:16:44
Moi!

3 vuotta sitten ostettiin vuonna 1964 rakennettu omakotitalo. Samalla tehtiin täydellinen remontti. Kaikkien huoneiden pinnat uusittiin lattiasta kattoon, samalla lämmitysmuoto vaihdettiin puusta maalämmöksi. Vanhan pannuhuoneen tilalle rakennettiin khh. Nyt nenääni on sisälle tullessa osunut viimeisen vuoden pistävä ns. mädäntynyt haju. Samaa hajua ei ole Pesuhuoneessa tai khh. Remontoidessa vanhat karmit irrotettiin ja pääsimme samalla käsiksi maa ainekseen ja pohjan kautta tuli vastaan vain kuivat hiekat ja ei mitään ylimääräisiä hajuja. Vanhat tapetit jätimme kyprocin alle. Entinen lattia oli lautalattia, johon laitoimme askeläänieristeen ennen laminaattia. Talon perustukset on maavarainen, mutta rinteessä jossa pihat max 2 viikkoa liejulla pahimpina sade aikoina, vesi ei jää pyörimään perustuksiin. Taloudessa on myös 3 kissaa kahden aikuisen lisäksi. Emäntä on aisteiltaan melkein kuin homekoira ja jos hometta olisi, niin hän siihen kyllä reagoisi. Vaatteet eikä esim. verhot eivät haise, joten sen haju ei tartu vaatteisiin. Olisiko ehdotuksia mistä hajun lähdettä voisi lähteä etsimään?
Jäsenen antama (24.6.2019 klo:21:44) kommentti

Hei,Onko tullut niinkin yksinkertainen vaihtoehto mieleen, että seinän sisään on kuollut hiiri? Itse olen joskus törmännyt tällaiseen ja mädäntyneen haju kestää todella pitkään ennen kuin sitten jossain vaiheessa häviää. Tietysti tässä tapauksessa hajun pitäisi paikallistua tietylle alueelle, kannattaa haistella esimerkiksi myös listat aivan lattianrajasta.  

Jäsenen antama (26.6.2019 klo:8:21) kommentti

Meillä nuohooja löysi kerran saunan hormista kuolleen linnun. Selittyi kuukausien paha haju, joka ei kumma kyllä ollut pahin saunassa, vaan eteisessä.

Jäsenen   antama (5.7.2019 klo:11:11) kommentti

Onko jossain lähellä lattiakaivo? Jos lattiakaivoon ei mene säännöllisesti vettä, vesilukko kuivuu ja tilassa alkaa haista viemäriltä. Tähän auttaa, kun kaataa kaivoon sankollisen vettä.

 
Virallinen vastaus
Ensimmäiseksi toimenpiteeksi suosittelen ilmanvaihdon toteamista, jos talossa on painovoimainen ilmanvaihto, niin se tarkoittaa, että kaikissa makuuhuoneissa, saunassa sekä kaikissa oleskelutiloissa on raittiin ulkolman tuloventtiilit, joista saadaan...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Pistävä, mädäntynyt haju.":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi