Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Mökin ilmanvaihto

Ilmanvaihto, muu

Kysytty: 11.9.2019 klo:8:56
Meillä on hirsimökki Turun saaristossa saaressa, joka on talvet kylmillään ja siellä ei ole lämmitystä. Nyt yläkertaan, joka on osa avoin on kurkihirren toinen puoli hieman tummunut ja samoin katto paneeli hirren vierestä(nyt kuiva, ei  vuoda ulkoa). Voiko tämä johtua sisä kosteudesta? Yläkerrassa ei ole poistoilma ventiilejä, oikeestaan missään ei ole tulo/poisto venttiilejä. 

Ajattelin ulko-oven alareunaan tehdä reijän tuloventiiliä varten ja yläkerran hirteen ylimpään mahdolliseen kohtaan reijän poistoilma ventiiliä varten. Autaako tämä poistamaan kosteutta talvenajan ja voitteko suositellä minulle oikeanlaisia venttiilejä ja millä voisin tummentumaa poistaa katosta? Virallinen vastaus
Se on oikea ratkaisu.  Si&a...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Mökin ilmanvaihto":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi