Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ovikynnys

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 6.11.2009 klo:12:15

Onko suoraan ulos johtavalle ovelle lain määrittelemää kynnyskorkeutta (esim. liikuntavammaiset)? Jos on niin montako cm korotus saa maksimissaan olla? Löytyykö lakilinkkiä?
Virallinen vastaus
Yleisissä rakennuksissa kynnyksen korkeudeksi on määrätty enintään 20 mm. Jos kyse on pientalosta, suoranaista määräystä ei ole. Ohjeessa on todettu, että Kynnyksiä ei suositella kompastumisriskin takia; välttämättömät kynnykset tehdään mahdollisimman matalina. Tästä voi johtaa, että kynnys on enintään 20 mm, koska se on helppo ylittää pyörätuolilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / ovikynnys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kodinhoitohuone ja ovikynnyksen tarpeellisuus?

Olen rakennuttajan kanssa "vääntänyt kättä" siitä kuuluuko rakennusmääysten mukaan kodinhoitohuoneen ja eteisen välissä olla ovikynnys vai ei. Rakennuttajan perusteluna o...