Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kenelle tarjota hyväkuntoisia vanhoja ikkunoita ja ovia

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 19.5.2006 klo:10:33
Puramme Helsingin Paloheinässä uudisrakennusten tieltä 1950-luvulla rakennetun rintamamiestalon. Talon vanhat ikkunat ja ovet (+ helat ja kahvat) ovat hyvässä kunnossa ja tuntuisi pahalta viedä niitä muun purkujätteen mukana kaatopaikalle. Kenelle voisin tarjota näitä ikkunoita ja ovia. Tai onko olemassa jokin rakentajien "kierrätyskeskus", johon voisin ne ilmaiseksi viedä jonkun toisen hyöydynnettäväksi. Parin viikon takaisessa MTV3:n Pioni-ohjelmassa tehtiin lasiterassi vanhoista pokista ja laseista, luulisi siis, että jollekin kelpaa.... Mutta siis, mihin niitä voisin tarjota kohtuullisen pienellä vaivalla.
Jäsenen   antama (10.3.2015 klo:15:18) kommentti

Hei! Minä tavitsen pari rintamamiestalon mäntyvanerista ovea kokoa 79 x 199.5Jos ovia vielä löytyy, kerro  vaarille.


Virallinen vastaus
Olettaisin paikkakunnallasi olevan rakennustarvikkeiden kierrätyskeskuksen. Ne ottavat materiaalia vastaan. Jos et puhelinluettelosta tai kaupungin kotisivuilta löydä, niin kysy kunnan ympäristösuojelusta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Kenelle tarjota hyväkuntoisia vanhoja ikkunoita ja ovia":
Jäsenen antama (26.5.2009 klo:9:39) kommentti

Minkä kokoisia ikkunoita talossanne on?