Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kattoikkunoista

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 18.8.2010 klo:12:58
Olen aikeissa asentaa 1 1/2 kerroksisen omakotitalon yläkertaan kaksi kattoikkunaa valoa lisäämään ja ensisijaisesti hätäuloskäyntiä varten. Yläkerta on tarkoitus eristää makuuhuoneiksi. Markkinoilta löytyy ainakin kahta eri valmistajaa, joista varsinkin sitä V:llä alkavaa on palstoilla kovasti haukuttu. Onko Tällä ja saksalaisella kilpailijan tuotteella merkittävää eroa laadussa, hinta kun näyttäisi olevan jälkimmäisellä huomattavasti parempi.

profiilikuva
MusanMestari Käyttäjä on mies
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Kysymyksiä: 78 kplVirallinen vastaus
Viime talvi oli ongelmallinen kattoikkunoiden osalta. Suurimmat ikkunan vuodot johtuivat virheellisestä asennuksesta. Ohjeita pitää noudattaa. Markkinoilla on useita kattoikkunoita, jotka on tarkoitettu asennettavaksi Helsingin eteläpuolelle. Vain harvat valmistajat antavat pitävyystakuun pohjoisen oloihin. Meillä ei ole vertailutietoa kattoikkunoista, mutta pitävyystakuu pitää saada myös muualta EU-maista tuleville tuotteille. Myös U-arvon pitää täyttyä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / kattoikkunoista":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: