Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ikkunoiden vaihto - tiivistäminen

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 20.1.2003 klo:11:09
Olen vaihtamassa ikkunoita -64 rakennettuun tiilitaloon. Askarruttaa ikkunoiden tiivistäminen. Onko uretaani oikea aine vai voisiko esim. käyttää villaa tms ? Voiko uretaanilla eristettäessä talosta tulla ns 'pullo' ? Entä eroaako tiivistämisaineiden käyttö jos ollaankin esim. remontoimassa vanhaa hirsitaloa ?Virallinen vastaus
Uretaanin käyttö tilkevälin erityksessä ei tee talosta pulloa. Villakaistaa voi myös käyttää, mutta tuolloin kannattaa sisäpintaan asentaa höyrysuluksi ja ilmatiivisteeksi joku elastinen massa, jos seinän normaali höyrysulku ei ulotu raon päälle. Hirsitalon ikkunoissa on päin hirttä ns. karalankku, joka mahdollistaa hirren vapaan laskeutumisen. Karalankun ja ikkunakarmin väli suositellaan tilkittäväksi villalla tai pellavanauhalla. Välin voi sisäpuolelta tiivistää myös elastisella massalla turhan ilmavuodon estämiseksi. Tätä ei normaalisti kuitenkaan ole tehty.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunoiden vaihto - tiivistäminen":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys