Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ikkunat huurtuvat

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 29.10.2008 klo:11:32

kysessä on 50-luvun talo johonka asennettu väliin ns.lämpölasi.Yksi ikkunoista huurtuu (on kosteuttu ikkunan pinnassa) ikkunan alareunasta ulkoapäin sekä välistä(myös lämpölasin ulkopinta on huurua).Sisäpuolella ei huurretta ilmene.Huurre tulee kun ilmojen viilentyessä.Onko ikkunassa ilmavuoto sisällä/ulkona ja millä aineella kannattaa korjata koska uusien ikkunoiden hankinta tällä hetkellä ei ole mahdollista.
Virallinen vastaus
Ikkuna on tuo vanha kaksinkertainen, jonka ulompi poka aukeaa ulos, ja sisäpoka sisälle. Väliin on jälkeenpäin asennettu lämpölasi ilmeisesti joillain listoilla. Muut ikkunat ovat samanlaisia, mutta eivät huurru. Lämpölasin ulkopuolen huurtuminen johtuu syksyn yösään vaihteluista. Yön kylmyys säilyy tuossa välissä, ja ulkopokan raoista tulee kosteaa ilmaa tilaan. Se kondensoituu lämpölasiin. Vaihtoehto on, että sisäpoka vuotaa sisäilmaa, ja lämpölasin tiivisteet päästävät sen lävitseen. Kosteus tiivistyy viimeisessä välissä lasipintoihin. Kannattaa tarkastaa kaikki tiivisteet, ja pokien suoruudet. Ulkopokan voi myös osittain tiivistää. Jos teoriani ei pidä paikkaansa, kysy lisää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunat huurtuvat":