Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ikkunanvaihtoko?

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 26.11.2005 klo:14:47
Rivitalossamme on alkuperäiset kaksikerrosikkunat v.-77. Ilmanvaihtoremontin yhteydessä asennettiin asuntokohtaiset huippuimurit, sekä takkaimurit niitä tarvitseville. Nyt asunnossa tuntuu jatkuva veto, varsinkin ikkunoiden kohdalla tiivisteiden vaihdosta huolimatta. Korvaavaa ilmaa varten on 120 mm ilmanvaihtoreiät joka tuuletusikkunassa. Onko kolmikerrosikkunat ainoa vaihtoehto, millä vedon saa pois? Voiko ikkunoihin lisätä yhtä kerrosta (lisäpoka)? Lattialämmityksestämme huolimatta veto tuntuu jaloissa ja tulee tunne, että sähkölämmityksemme hyödyttää lähinnä harakoita. Mikä on oikea tapa pitää ilmanvaihtoa päällä? Poistot ovat saunassa, pesuhuoneessa ja molemmissa vaatehuoneissa sekä takassa piippuimuri , jolla erillinen kytkin. Rakennustarkastaja totesi ikkunoiden ja ovien olevan hyvässä kunnossa, joten tältä kantilta vaihto olisi turhaa. Edullisin vaihtoehto?Virallinen vastaus
Ilmanvaihto pidetään päällä koko ajan. Yöllä tuo voi olla pienimmällä kierrosluvulla, jos säätö on mahdollinen. Jos huoneessa tuntuu liian voimakas veto, korvausilmaventtiileitä on liian vähän. Niitä pitää lisätä sellaisiin huoneisiin, joissa niitä ei ole. Ikkunoiden parantaminen ei tilannetta muuta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunanvaihtoko?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: