Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ikkunan asennus lisäeristettyyn seinään.

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 30.5.2011 klo:11:56
vanhaan 50 luvun purueristeiseen taloon jossa 50mm vuorivilla lisäeristys sisäpuolella on asennettu 103mm pokalla olevat ikkunat sisäseinän tasoon. ulkopuolella tosi leveät smygi laudat. kumpi vaihtoehto olisi parempi enegiataloudellisesti .siirtää ikkuna vanhan seinän kohdalle vaiko antaa olla nykyisellä paikalla? viime talvena ikkuna listojen kohdat tuntuivat tosi kylmiltä ja vetoisilta.Virallinen vastaus
Normaali tapa on sijoittaa karmi sisäseinän kanssa samaan tasoon. Ei ole myöskään väärin sijoittaa karmia 5 cm seinän sisään, kun kuitenkin koko karmi sijoittuu eristetilaan. Kun ikkuna on vähän ulompana, voi ikkunan sisäpintaan kondensoitua vettä. sisäilma ei huuhtele ikkunapintaa riittävästi ja pintalämpötila voi laskea liian alas. Ulkonäöllisesti ulospäin siirtäminen on parempi ratkaisu. Sisäpuolen ilmavirtausta voi tehostaa ikkunalaudalla, jolloin mahdollisen lämpöpatterin lämmin ilma kiertyy myykin ja laudan välistä paremmin ikkunaan. Jos listojen kohdat tuntuvat kylmiltä, kannattaa tarkastaa tilkeväli. Tilkkeenä kannattaa käyttää uretaania.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / ikkunan asennus lisäeristettyyn seinään.":