Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ikkunakalvot

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 27.4.2017 klo:12:51
Onko ikkunakalvoista tarkempaa tutkimustietoa, eristääkö se ja kuinka se parantaa u-arvoa esim. 1.8 ikkunoihin?

Esim. http://www.etola.net/Tuote/sisustusmuovit1/lapikuultavat-ja-staattiset/energian_saasto_kalvo

emppulii
Kysymyksiä: 100 kplVirallinen vastaus
Jos verrataan kalvon hintaa ja sen antamaa energiahyötyä esimerkiksi talviaikana, niin hyötysuhde on aika kehno. Kesäaikana sillä pitäisi olla jäähdyttävä vaikutus, jota sillä ei ole. Eiköhän tuo energian säästäminen tule moninkertaisesti hoidettua pelkästään hieman asumistottumuksia muuttamalla, joilla ei asumisviihtyvyyteen ole haitallisia vaikutuksia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunakalvot":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (3.5.2017 klo:15:51) kommentti

Tuossa lukee: "eristää auringonvalosta tulevaa lämpöä" eli eiköhän tuo vähennä sisätilojen lämpenemistä kesällä. Eli se ei paranna U-arvoa vaan G-arvoa. Tuosta en tiedä, mutta 3M:n tuotteet ovat ainakin oman kokemukseni mukaan ollee hyviä ja niillä on ollut aurinkosuojauksessa (eli estetään lämmön tulo ikkunasta) hyviä vaikutuksia. Tosin ovat kyllä niin kalliita, että en ole raaskinut itselleni vielä ostaa.Jäsenen antama (3.5.2017 klo:15:52) kommentti

Katso vaikka tuolta lisäähttp://www.kiinteistokalvoja.com/
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: