Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Eristyslasin säröytyminen

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 8.3.2007 klo:0:14
Omakotitaloon on asennettu Fenestra kolmikerroksiset selektiivilasit v. 1999, puurakenteiset ja alumiiniverhoillut. Suurimman lasin leveys on 2640 cm, korkeus 1440 cm. ikkunat ovat napsahdelleet koko ajan aina auringon paistaessa. Tänä talvena pakkasen ollessa -24 C astetta sisimmäiseen ikkunaan ilmestyi vaiheittainen särö, joka eteni päivittäin leveyssuunnassa koko pituuden. Särö on vain sisemmässä kerroksessa. lasi on irtopoikki särön kohdalta. Muuten ikkunalasit ovat toimineet hyvin ja pitäneet lämmön sisällä. Ikkunoita ei ole pesty kylmänä aikana. Ikkunan edessä osittain sen peittäen on sohva ja lämpöpatteri ikkunan alla. Mistä tässä saattaa olla kysymys? Onko tavallista, että alumiini-ikkunat pitävät ääntä lämmönvaihtelujen ajan?Virallinen vastaus
Ulkoilman lämmönvaihtelu voi aiheuttaa jonkin verran napsahtelua ikkunoissa. Se ei kuitenkaan mielestäni ole yhteydessä ikkunan rikkoutumiseen. Kannattaa pyytää ikkunan valmistajalta asiantuntija käymään paikalla. Sisälasiin on joku asia aiheuttanut jännityksen, joka purkautuu lasin rikkoutumisessa. Jännityksen on voinut aiheuttaa lämpöelementin virheellinen asennus, tai karmin virheellinen asennus. Tuohon voi vaikuttaa osaltaan sisä- ja ulkolämpötilojen ero.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Eristyslasin säröytyminen":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: