Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

80-luvun lopun pintakäsittely ikkunoissa

Ikkunat ja ovet

Kysytty: 6.5.2019 klo:21:28
Hei,Rivitaloyhtiömme on rakennettu 1987-88. Ikkunoiden valmistaja oli tietääkseni Oulux. Minkälaista pintakäsittelyä siihen aikaan käytettiin puisissa ikkunapokissa ? Näyttää kuultavalta, puun syy näkyy. Sävy on ilmeisesti Oulux Ruskea/Beckers 3520. Myös sisällä pokat käsitelty samalla aineella. Voisko olla petsiä ? Ensimmäinen kuva etelän puolen ikkunoista, toinen pohjoisen. Edit: Taitaa olla kuullotetta kun Googlailin aiheesta. Kannattaisiko/voisiko käsitellä jollainen muulla, kestävämmällä aineella ? Teknos ehdotti Helo erikoislakkaa, koska Woodex Classic on periaatteessa tarkoitettu vain ulkokäyttöön. Tosin joissakin asunnoissa asukkaat ovat käsitelleet ikkunat ulkoa ja sisältä aiemmin Pinotex Classicilla, joka sekin on tarkoitettu vain ulkokäyttöön.


Virallinen vastaus

Ikkunat

Kyllä ulkopuoli näyttäisi olevan ihan tavallisella puubsuoja-aineella käsitellyltä.
Esim. pinotex, ei Pinotex extraa,...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / 80-luvun lopun pintakäsittely ikkunoissa":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (12.7.2019 klo:0:08) kommentti

Taloyhtiö hommas Valtticoloria(oisko ollu extraa), melkeinpä mustaa. On lakkamainen kiiltävä pinta. Itse olen vastarannan kiiski ja hommasin Woodex Classicia Oulux Ruskea sävyllä :)