Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesikattoremontti

Huvilat ja mökit

Kysytty: 15.8.2019 klo:18:32
Talviasuttava kelomökin 35-vuotias bitumivesikatto on remontin tarpeessa. Kysynkin, voiko uuden katteen laittaa entisen päälle, jos tuuletusraoksi jätetään väh. 75 mm ? Mitä mahdollisia ongelmia voi tässä tapauksessa syntyä?  On ollut myös lämpövuotoa, mikä näkyy paantamisena räystäissä varsinkin jiirissä.
Jäsenen antama (19.8.2019 klo:21:19) kommentti

Voisit esim ristiin koolata laudoista mikäli muutat kattomateriaalia. Mutta kyllä huopapinta sopii mökillesi paremmin kuin mikään pellikatto. Paikkaa syksyllä ongelmakohdat jos ne on tiedossa ja nypi ensikesänä vanhat huovat pois ja laita uudet kermirullat ja palahuovat. Näet lämpövuotokohdat esim talvella jääpuikoista, sieltä sulaa kattolumi puikoksi josta vuotaa lämpö. 

Jäsenen antama (20.8.2019 klo:12:42) kommentti

Minkä ihmeen takia alkaa PALAHUOVAN kanssa leikkimään? Yksi vaihtoehto on katon massaus; ei "maalaus" !

Ja värkkäämiseksi menee lämpövuotojen "paikkakorjaus", ainakin minun mielestäni. Se on kuin Gillet:in mainoksessa aikoinaan : "Aja kunnolla tai anna kasvaa" !

Jäsenen   antama (20.8.2019 klo:12:50) kommentti

Niin, ja jos nyt niitä vuotopaikkoja haluaa tutkia, niin on semmoinen värkki kun lämpökamera keksitty; sen voi vuokrata. Syksyn viileät illlat on parasta aikaa sen kanssa leikkimiseen. Lämpötilaerotkin alkaa olla kaksinumeroisia. Edellyttää tietysti että on mökkiä lämmitetty, mutta edelliseen viitaten: Onko siitä hyötyä, se on joko tai...!
Virallinen vastaus

Uusi kate

Kyllä vanhan katteen voi tuolla tavalla tehden jättää aluskatteeksi. ( vaihtoehto 1)
Lämpövuotoja ei uusikaan kate paranna vaan vaatii perusteellisemman kattoremontin, vanhan katteen purkamisen ja korottamisen siten, että saadaan lisäeristeet asennettua.
Jos kyseessä on höyrysulkuvuoto, vaatii kokokaton purkamisen ja siihen kannattaa jo pestata suunnittelija tekemään asialliset suunnitelmat.
Vaihtoehtoja on siis monia, koska täältä näkemättä en pysty antamaan tyhjentävää vastausta.
 
Vaihtoehto 1 on halvin ja yksinkertaisin ja toimisi varmasti riittävän hyvin, koska nykyinenkin on toiminut 35v. rakennuksen kokonaan pilaantumatta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Vesikattoremontti ":
profiilikuva
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen   antama (16.8.2019 klo:9:48) kommentti

KIITOS VASTAUKSESTA. Lisäkysymys: Onko mitään laitetta, millä voisi etsiä lämpövuotokohdat? Koko katon remontti vuotojen poistamiseen on suuri urakka. Voisiko avata vanha katto vain lämpövuotokohdista ja korjata puutteet? 


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Saunan korvausilma

Hei,Paritalomme on rakennettu 1981 ja ilmanvaihto on painovoimainen. Löylyhuoneen korvausilma on aiemmin järjestetty siten, että kiukaan lähellä lattianrajassa on suora p...

Huippuimurin korkeus katolla

Onko rakennusmääräyksissä tms. määritetty kuinka paljon huippuimurin läpivientiosan tulee olla vesikaton yläpuolella? Vesikattorem...

kattoremontille valvoja

Hei, pienessä rivitaloyhtiössämme (4 asuntoa) pääkaupunkiseudun kehyskunnassa toteutetaan vesikattoremontti, johon toivomme ulkopuolista asiantun...

TUULETUSRAKO

Ostimme n. vuosi sitten -67 ranenetun omakotitalon johon oli vuonna 2000 tehty julkisivuremontti ja vesikattoremontti. Viime keväänä havaitsin että kattoremontti oli teht...

kylmät vinttikomerot

Tarkoitus tehdä rintamamiestaloon vesikattoremontti, jonka yhteydessä kattoon tulee lisää eristettä. Joko villaa tai uretaania. Talossa on perinteiset kylmät komerot...

mitä tehdä?

Meille tehtiin v.47 rakennettuun taloon vesikattoremontti, jossa on nyt seuraavanlaisia puutteita tai haittoja mm. ruoteen purku tekemättä (oli sovittu tilaussopimuksessa...