Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Työmaapäiväkirja

Huvilat ja mökit

Kysytty: 26.3.2019 klo:12:33
Mitä käytännössä seuraa loppukatselmuksen suhteen jos työmaapäiväkira on kadoksissa?(erittäin suppea oli)

Kyseessä on 49m2 pelkkä kesäasunto.

t.tunari

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Käytännössä siitä ei seuraa mitään, sillä lopputarkastuksessa sitä ei kysytä oli sitten suppea tai laaja. 

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Työmaapäiväkirja":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (27.3.2019 klo:16:23) kommentti

Hei. 

Kiitos tästä tiedosta. 

Lopputarkastusta varatessa rakennustarkastaja mainitsi/muistutti muutamista asioista, jotka pitää olla tarkastuksessa mukana: työmaapäiväkirja, sähköistä urakoitsijatodistus ja rakentamisilmoitus verojen maksamisesta urakoitsijoille. Mikä on sinun näkemys?

 

Jäsenen antama (28.3.2019 klo:5:47) kommentti

Pientalotyömaan valvonta ja tarkastusasiakirja (Ympäristöopas 76, rakentaminen) lähetetään yleensä rakennusluvan mukana ja sitä voidaan käyttää pelkästään tarkistuslistana tai työmaapäiväkirjana. Maankäyttö- ja rakennuslaki 150§: Rakentamisen asianmukaisen toteuttamisen varmistamiseksi ja tarkastusten todentamiseksi rakennustyömaalla pidetään rakennustyön tarkastusasiakirjaa. Siihen tehdään merkinnät katselmuksista, viranomaisten toimittamista tarkastuksista sekä yksityisen vastattaviksi määrätyistä työn suorituksen tarkastuksista. Lopputarkastuksessa on myös esitettävä sähköasennusten käyttöönottotarkastuspöytäkirja, verottajan rakentamisilmoitus: Kotitalouksien on ilmoitettava Verohallinnolle tiedot kaikista ostamistaan rakennusluvan alaisista töistä.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: