Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tiilipiipun läpiviennit

Huvilat ja mökit

Kysytty: 13.6.2007 klo:11:36
Mökillemme on tulossa tulisija, jonka liittymä on noin 1,5 metrin korkeudessa. Tulisijan takana on palomuuri, paksuus noin 190 mm ja palomuurin takana savupiippu. Liitäntä vaatii ilmeisesti erillisen putken palomuurin ja piipun seinämän läpi. Miten tämän putken ja palomuuriin ja piippuun tehtävän reiän väli olisi paras tiivistää? Palomuurin paksuus johtuu siitä, että muuten piippu olisi liian lähellä katon ja välipohjan palkkirakenteita. Savupiippua ei ole muurattu palomuuriin kiinni, välissä on muutaman millin rako.
Jäsenen   antama (1.3.2017 klo:12:30) kommentti

Rosteri putki käy läpivienniksi, asentaminen vaatii- jos oikein ymmärsin rakenteen- vähän isomman aukon muuriin, joten eristäminen käy sitä kautta tulenkestävällä villalla.


Virallinen vastaus
Timanttiporari poraa tuohon numeroa isomman reiän läpi. Tietenkin piikkaamalla tuo onnistuu myös, mutta lopputulos on rikkonainen. Reikään asennetaan teräksinen suojaputki, ja kiinnitetään ohuella muuraussementistä tehdyllä limulla. Tuon sisälle asennetaan varsinainen savuputki. Sen ja suojaputken väli täytetään palovillalla. Näin sisäputki pääsee lämpölaajenemaan niin, etteivät rakenteet riku.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Tiilipiipun läpiviennit":