Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tervarive

Huvilat ja mökit

Kysytty: 10.10.2010 klo:22:03
Mistähän mahtaisi saada tervarivettä vanhan hirsiseinän ulkopuolen eristämiseen. Sisälle kyllä löytyy rautakaupoista pellavarivettä, mutta tervarivettä en ole löytänyt. Niin ja onko tuo tervarive ainoa "oikea" tuote satavuotiaalle hirsimökille. Lisäksi mitähän kannattaisi laittaa ko kehikon ja lautalattian väliin eli lattianrakoon?
Auttakaahan jos tiedätte...
Virallinen vastaus
Tervarive on puutervalla käsiteltyä nauhamaista pellavakuitua. Sitä suositellaan käytettäväksi hirsien sekä ikkuna- ja ovikarmien ulkopuoliseen tilkitsemiseen. Tervarivettä ei ole käytetty asuinhuoneissa sisäpuolella, vaan vain kosteudelle alttiina oleviin alempiin hirsikertoihin ja talousrakennuksiin. Nykyisin normaali pellavarive on kuitenkin korvaamassa terveriveen. Kun räystäspituus on riittävä, tervarivettä ei tarvita.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Tervarive":
Jäsenen antama (13.10.2010 klo:8:48) kommentti

Ainakin Meredinin veneilytarvikeluettelossa on tervarivettä, 4kg pussi, 19,70 eur/kilo.

Jäsenen antama (2.11.2010 klo:17:54) kommentti

Jos tarvitsee enemän kuin mitä Meredinin venetarvikeluettelossa mainitaan, kannattaa kysäistä tukkuhankintakanavaa esimerkiksi noilta puulaivamiehiltä. Alkuun voisi päästä ottamalla yhteyttä vaikkapa Viaporin Telakka ry:n edustajiinhttp://www.viaporintelakka.fi/tai vaikkapa veneveistämöön Veistokaari, joka toimii myös Suomenlinnan telakallahttp://www.viaporintelakka.fi/Yhteys2.htm