Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

talvilämmitys

Huvilat ja mökit

Kysytty: 28.8.2004 klo:10:43
Kesämökkimme vanha osa on rakennettu 1969 ja laajennusosa 1992. uusi osa on tehty nykyisen tavan mukaan tuulensuojalevyineen ja ilmarakoineen. Vanhassa osassa on villaa 100 mm, lautavuoraus ja paperi laudan alla. Ei ilmarakoa. Sisäpuolella on paneeli ja höyrysulkuna musta paperi, mitä lie? Lattiassa on eristettä 250 mm ja katossa varmaan saman verran. Onko järkevää pitää lämpö päällä koko talven? Kärsiikö rakenteet, jos mökki on kylmillään pakkaskauden ajan?

Erkki6
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Varsinaiset rakenteet eivät kärsi kylmillään olosta. Sisällä olevat pintarakenteet saattavat vaurioitua, jos sisällä suhteellinen kosteus nousee kovin korkeaksi. Pieni ilmanvaihto pitää silti muistaa, vaikka rakennus on kylmänä talven.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / talvilämmitys":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: