Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

saunan lattia

Huvilat ja mökit

Kysytty: 27.2.2009 klo:9:54

Ensi kesänä rakennetaan uusi hirsisauna. Sauna on ilman sähköä ja vain kantovesillä, käytössä lähinnä vain kesäisin. Mikä olisi paras tapa toteuttaa saunan lattia. Itse mietimme rossilattiaa kallistuksin, mutta kuinka tuo tulisi käytännössä toteuttaa?
Virallinen vastaus
Rossilattia sopii. Lattiakaivo kiinnitetään huolella, ja asennetaan muovimatto levyn päälle nostaen se 10 cm seinille. Lattiakaivo on suojattava jäätymiseltä talveksi. Kaivoon kaadetaan jäähdytysnestettä, jos sitä ei voi viemärihajun vuoksi tyhjentää. Lattian voi tehdä myös ilman eristeitä lyömällä kannattajien päälle ponttilaudan, ja jättämällä se seinistä sentin auki, ja keskelle parin sentin rako, jonka alla on vesikouru. Siitä voi vedet johtaa imeytykseen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / saunan lattia":