Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pettikö deodorantti

Huvilat ja mökit

Kysytty: 14.3.2011 klo:13:45
Hei !
Olen remontoimassa mökkiä hajuhaitan vuoksi. Haju ei mielestäni ole homeen eikä pistävän hajuista. Vaan sellaista "pehmeän ummehtunutta" hajua. Olen purkanut huonetilasta päin viimeiseen lautaseinään asti. ( Rakenne sisältä päin: paneli, halltex ja lautaseinä ennen ekovilla eristettä ). Tarkoitus on laittaa tuulensuoja paperi, koolaus ja uusi paneli. Tässä lautaseinässä on mustio alueita. mutta lauta sinällään ei tuntuisi haisevan vaan haju on "yleisesti ilmassa oleva". Kosteusvaurioita ei ole havaittavissa.
Nyt kiinnostaisi sellaiset, asuintilassa käytettävät aineet jotka lautaan siveltynä tappaisi mahdolliset sieni-, home- ja itiökasvustot ja lautaan jätettäesasä myös suojaisivat uuden kasvuston syntyä.
Olen kuullut seuraavanlaisista aineista:
- Booriliuos
- Kloori esim Klorite
- Kalkkivelli
- Sementtivelli
- Jokin sisäkäyttöön tarkoitettu kyllästysaine.
- Jokin muu (ehdotus)
Toivoisin kommenttia jokaisesta aineesta. Ja perusteluja jos jokin käy / ei käy.
Sekä miten mitäkin ainetta käytetään.?

Terv. Pentsku

PePa Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 19 kplVirallinen vastaus
Hajun lähde pitää löytää. Se voi olla myös eristeen ulkopuolella. Laudoissa näkyvä musta on todennäköisesti jotain mikrobikasvustoa. Mitä se on ja mistä se johtuu, pitää tarkas...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Pettikö deodorantti":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: