Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Mökin lattian rakenne

Huvilat ja mökit

Kysytty: 4.9.2007 klo:9:34
Mökissämme on tuulettuva alapohja. Uusin koko lattian. Lattian runko tulee puusta ja eristeeksi villaa. mökki on talvisin pääsääntöisesti kylmänä, mutta muutaman kerran talvessa lämmitetään. Voiko lattian sisäpuolen tehdä lastulevystä, vai olisiko jokin muu ratkaisu parempi hinta/laatu? Sopiiko pintamateriaaliksi laminaatti? Jos keittiöön laittaisi lastulevyn päälle keraamisen laatan, mikä on ennuste kestävyydestä?

Antsu1
Kysymyksiä: 15 kplVirallinen vastaus
Keittiön lattiassa laatta lastulevyn päällä ei todennäköisesti ole hyvä ratkaisu. Levy elää melkoisesti kosteusvaihteluissa, ja laattojen saumat rakoilevat. laminaatin alla lastulevy mielestäni toimii. Mielestäni voit miettiä koko mökin lattiaan lattiakipsilevyn asentamista. Kun sen tekee harvalaudan päälle, rakoihin voi asentaa lämmityskaapelin. Tämä rakenne voi tosin aiheuttaa valmiin pinnan nousemisen liian korkealle. Rakenteita ja ratkaisuja löydät oheisesta tuotemapistamme asennusohjeineen. Katso myös Pienrakentajan käsikirja.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Mökin lattian rakenne":