Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

laatan bitumieristys

Huvilat ja mökit

Kysytty: 2.9.2010 klo:9:30
Mökin perustus tehty 2m:n sorapatjalle, umpisokkeli kork 75cm, sisällä karkea soratäyttö 50cm+10cm styrox+10cm betonilaatta.

rakennus höylähirsimökki (6x9m), talvet kylmillään paitsi joulu-loppiainen ja hiihtoloma ja siitä alkaen viikonloppukäytössä, kesällä täysipäiväisesti n. 6kk. Lämmitys vuolukivitakka, sähköpatterit ja ilmalämpöpumppu.

nyt sisälattian teko, ekovilla 15cm ja tuleeko betonilaatta bitumisivellä vai antaa olla, tuleeko höyrynsulkumuovi vai paperi. mikä olisi paras ratkaisu ?Virallinen vastaus
Rakennuksella on pääsuunnittelija. Eristämistavan ratkaisu kuuluu hänelle. Itse olen sitä mieltä, että enemmän vesihöyryä eristävää villaa ei voi asentaa EPS-eristeen sisäpuolelle. Ratkaisussa voi tulla kosteusongelmia. Betonilaatan päälle ei tehdä bitumisivelyä. Eristeenä käyttäisin uretaania tai EPS-eristettä saumattuna vaahdolla. Höyrysulkua ei tule.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / laatan bitumieristys":