Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Koy hallitus vie kylppärin sekoittajatkin talviteloille

Huvilat ja mökit

Kysytty: 24.9.2012 klo:12:23
Hei,
Mökkilkylämme hallitus on päättänyt irrotuttaa suihkujen sekoittajat seinästä talven varalle, ettei pakkanen hajoita niitä. Samalla he vievät käsisuihkun. Ohjeetkin on saatu: sekoittajaan ja suihkuletkuun on merkittävä mökin numero ja lähettyville on laitettava kangaskassi. sekoittaja ja letku viedään talveksi lämpimään varastoon naulasta roikkumaan.
Hätävarjelun liioittelua, sanoisin! Vai mitä?
Mökkien huoltokirjassa ei ole mainintaa kiinteän LVI -kalusteen irrottamisesta syksyllä ja taas paikalleen asentamisesta vesien päällelaiton yhteydessä keväällä toukokuussa.
Hallitus ei ole perustellut syytä.
Käsitykseni mukaan samalla periaatteella pitäisi viedä käsienpesulavuaarin ja tiskialtaan sekoittajatkin, mutta niihin ei kosketa. Vesiputket puhalletaan tyhjäksi lokakuun lopussa.

Mistä tässä on kysymys? Ja miten antaa ohjeistusta hallitukselle, ettei sekoittajia ole tarkoituksenmukaista irroittaa ja liittää kahdesti vuodessa? Auttakaa nyt hyvänen aika!

Mökit ovat hirsirunkoisia ja niissä on patterit. Osa porukkaa pitää mökin kylmänä talven ajan, osa peruslämmöllä 5-10C. Itse olen mökillä usein, joten minulla on lämmintä koko ajan, vaikkei vettä tulekaan hanoista.

Virallinen vastaus
Jos kylpyhuoneessa on termostaattisekoittaja, sen kuivaksi puhaltaminen voi olla hankalaa, ja rikkoutumisriski on suuri. Tämä lienee syynä hallituksen päätökseen. Yksotehana saadaan paineilmalla kuivaksi helpommin, mutta ohjeen mukaan hanaa ei saa jättää täysin auki eikä kiinni. Palloventtiilin pallon taakse jää helposti vesihelmi, joka jäätyössään rikkoo venttiilin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Koy hallitus vie kylppärin sekoittajatkin talviteloille":
Jäsenen antama (24.9.2012 klo:12:46) kommentti

Katso AsOy-laista miten viet asian yhtiökokoukseen tai oikeammin ylimääräiseen ja siellä päätetään.

Jäsenen antama (24.9.2012 klo:16:14) kommentti

Tuollaisessa kohteessa paras olisi yksinkertainen vipuhana suihkuhanana. Hana jätetään auki asentoon talveksi ja putkisto puhalletaan tyhjäksi lokakuun lopussa.

Kuulostaa hölmöjen hommalta. Miksiköhän ne hanat pannaan pusseihin eikä saman tien takaisin tyhjennettyyn putkistoon? Tuokin on turhaa koska keraamiset tiivisteet eivät mihinkään hajoa pakkasessa (vaikka niin väitetäänkin). Käsisuihku sen sijaan kannattaa irrottaa ja tyhjentää mahdollisimman tarkasti vedestä tai viedä lämpimään talveksi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lunastusoikeuden ohittaminen ja menetys

Olen vanha osakas pienen pohjoissuomalaisen kaupungin keskustassa sijaitsevassa kiinteistöosakeyhtiössä omistaen suuren n. 230 neliön liikehuoneiston kerrostalon neljänne...

"Kesävesi" mökille

Kuolinpesän talo on tyhjillään ja vedelle olisi käyttöä nyt vain viikoksi yhdelle hengelle. Olen järkeillyt, niin että jos avautut...