Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

heinäseiväsaita

Huvilat ja mökit

Kysytty: 15.2.2008 klo:0:32
Miten saan heinäseipäistä kesämökille aidan joka ei kaadu isolla tuulella ja eikä lahoa. Tarkoitus olis pitää koirat aidan sisällä ja peurat ulkopuolella.Käytössä on n.700 seivästä.Kaikki mallit aidasta toivottuja.Virallinen vastaus
Heinäseipäät on perinteisesti tehty kuusesta, joten melko hyvin ne kestävät lahoa vastaan. Heinäseiväs on aitana todella vaarallinen, jos se o...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / heinäseiväsaita":
Jäsenen antama (16.4.2009 klo:16:39) kommentti

Jossain TV2:n ohjelmassa ne poltti/nokesi aidan tolpan siltä matkalta kun se maahan upotettiin. Lienee entis ajan tapa millä lahoaminen jotenkin estettiin? Pitäisikö seipään päitä hieman pyöristää jos aita tulee omakoti/rivitalo alueelle? Pitääkö olla lupa tuollaisen rakentamiseen?

Jäsenen antama (17.4.2009 klo:11:31) kommentti

Kyllä se seippään "polttaminen" on perinteinen ja luontoystävällisin tapa lahosuojata maahan joutuva seipään osa. Puustahan usein tehdään ne side osatkin heinäseiväsaitaan kuten alkuperäisessä risuaidoissa oli. Taajama-alueilla on tiukemmat määräykset aitojen suhteen kuin haja-asutus alueilla. Googlettamalla saa tietoo.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: