Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hätäpoistumistie

Huvilat ja mökit

Kysytty: 22.9.2021 klo:16:50
Hei, kysyisin tarvitseeko parvelta tehdä hätäpoistumis tietä/ikkunaa?

Meillä on 25neliöinen saunamökki ja teemme loppu tarkastuksen 2 viikon päästä, meillä ei ole tehtynä parvelta mitään ikkunaa mistä ulos voisi päästä, meillä on kuitenkin rakennuslupa piirrustukseen piirretty pieni (ehkä 500x500) (ikkunoiden tarkkoja mittoja ei ole lupakuvissa) ikkuna parvelle (emme ole ikkunaa tehneet) mutta hätäpoistumis tikkaita ikkunan kohdalle ei ole piirretty.

Parvi on noin 1400mm korkeimmalta harjan kohdalta korkea ja noin 12-13 neliötä pinta-alaa ja ala on avoin eli ei ole yhtään väliseinää.

Parvi on noin 2 metriä korkealla alakerran lattiasta mitattuna.

T.TomiVirallinen vastaus
Parvekkeelta, jos sen lattian korkeus maasta on alle 3 metriä, ei tarvitse...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Hätäpoistumistie":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (22.9.2021 klo:21:09) kommentti

Tässä ei vastattu kysymykseeni, kyse ei ole parvekkeesta vaan avoimesta parvesta josta laskee alakertaan rappuset suoraan ulko-ovelle, parvi on lattiasta noin 2 metriä, elikkä tarvitaanko vielä joku ikkuna seinään josta hät poistuminen mahdollista, vaikka todellisuudessa rappusia pääsee ulos ennemmin kuin ehtii edes ikkunaa avata:)


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: