Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Haapalauta

Huvilat ja mökit

Kysytty: 13.8.2010 klo:7:58
Olemme sahauttaneet haapalautaa josta on tarkoitus tehdä mökille sisäkatto. Laudoista höylätään vain sahatut pinnat ja reunat on nyt kuorittu ja ne jätetään sellaisiksi. Kuorittu pinta alkaa nyt homehtumaan niihin tulee valkoista hometta. Laudat ovat tapulissa sisätiloissa. Voiko niihin laittaa homeen esto ainetta kun ne tulevat sisätilohin? Kuinka kauan lautojen täytyy kuivua ennen höyläystä ja onko tuo sitätiloissa tapulointi hyvä?Virallinen vastaus
Sisätiloissa tapulointi ei näytä olevan hyvä ratkaisu. Ilmanvaihtoa ei ole riittävästi. Laudan pinta ei kuivu nopeasti. Laudat pitää viedä kuivaamoon. Ennen sitä pinnat on syytä käsitellä homeenpoistoaineella, jotta lopputulos on hyvä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Haapalauta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: