Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Huvilat ja mökit

Kysytty: 3.3.2014 klo:19:06


Peruskorjaan vanhaa kesähuvilaa,  lattiat auki, seinät ja katto, eristeet pois!  Hiiret tehneet tehtävänsä eristeisiin!

Tein uuden sokkelin ja anturan ja routaeristykset maaperään.

Mökki talvet kylmillään, miten jatkossa kannattaisiko pitää muutama aste lämpöä?

Remontoin ensin sisäpuolellta uudet villat, onko parocin punaraita sopiva eriste, kestääkö miten ilman kosteuden vaihtelua?mikä on paras höyrynsulku muovi vai paperi?

Jätetäänkö ilmarako sisäpanelien ja höyrynsulun väliin niin katossa kuin seinissä, eli ruodelautojen verran n.22mm, onko merkitystä. Lämpöeristys seinissä nyt 100mm , mietinnässä lisäys 50mm sisä tai ulkopuolelle, myös ulkovuoraus menee uusiksi lähivuosina, tuulensuoja levy+ulkovuorilaudoitus+ilmaraot!

Miten rossipohjan teko onko tuulensuojalevy hyvä aluslevynä laudoilla tukien ja sitten eristeet, tuleeko höyrynsulkua vai ponttilaudat suoraan villan päälle?Millä aineella savupiipun korjaus ja pinnoittaminen paras tehdä, käykö saneerauslaasti, entä rappaus yläpohjassa, vaikuttaako jos kylmillään talvet, pysyykö maalit pinnassa?Näihin kaipaisin asiantuntijan neuvoja!

 

Kysyjä Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 25 kplVirallinen vastaus
Kesähuvilassa kannattaa pitää peruslämpö päällä, sillä se estää rakenteiden kostumisesta johtuvia vaurioita. Parocin mineraalivilla on sopiva eriste, jos haluat sitä käyttää. Höyrynsulkuna pitää käyttää sitä tarkoitusta varten valmistettua muovikalvoa, ei tavallis...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / ei otsikkoa":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: