Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Viemärin Padotusventtiilin rakennusmääräykset 1950 luvulla?

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 23.3.2012 klo:22:47
Olisin kysynyt voidaanko Rakentamismääräyskokoelman osan D1 määräyksiä ja ohjeita 2007 soveltaa 1952 -53 rakennettuun taloon takautuvasti? Nyt sattuneen kaupungin paikallisen viemärityömaan äkillisen runkoviemäritukoksen johdosta kiinteistön kellaritiloihin tulvi viemärivesi. Vakuutusyhtiön mukaan talo on rakennusmääräyksien vastaisesti rakennettu?
Jätevesiviemärin tulvimismahdollisuutta kellarissa padotuskorkeudenalapuolella ei ole huomioitu rakentamismääräysten mukaisesti?? joten vakuutus ei voi korvata aiheutuneita vahinkoja.
Miten on mahdollista että kaupungin vesilaitos on talon rakennusaikana 1952 todistuksen mukaan hyväksynyt ja paikallistarkastuksen jälkeen todennut että viemäriliittymän hyväksytty talon pohjapiirros viemäröintineen sekä viemäriliitos kaupungin viemäriverkkoon on kaupungin rakennus-säännön mukainen (ilman padotusventtiiliä) Pöytäkirjaote ja piirustus on leimattu ja hyväksytty.Ihmettelen suuresti vakuutusyhtiön kantaa tässä vahinkotapauksessa??
Jotta välttyisin vastaavalta uudelta vesi
vahingolta niin yleisenä kysymyksenä. Mihin padotusventtiilin sijoitus on määrätty asennetaanko se rakennuksen sisä vai ulkopuolelle ?Virallinen vastaus
Kyseisen vuoden jälkeen vesilaitoksen liittymisehdot ovat muuttuneet. Nykyisissä taloasi koskevissa ehdoissa on todennäköisesti maininta padotuskorkeudesta, jota talossasi pitää noudattaa. Jos kyseistä mainintaa nykyisessä liittymissopimuksessa ei ole, todennäköisesti vesilaitos on vastuussa viemäritulvasta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Viemärin Padotusventtiilin rakennusmääräykset 1950 luvulla?":
Jäsenen antama (26.3.2012 klo:22:27) kommentti

Padotusventtiili asennetaan sisälle niiden lattiakaivojen haaraan jotka ovat padotuskorkeuden alapuolella. Venttiiliä ei saa laittaa putkeen missä kulkee vessavedet. Jos salaojat on liitetty viemäriin, niin myös niissä on venttiili oltava koska jätevesi voi tulla myös sitä kautta sisälle.