Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesivahingon korvaus

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 27.7.2004 klo:8:15
Ostimme kuukausi sitten v.53 rakennetun rintamamiestalon yksityiseltä myyjältä, kuntotarkastusta ei teetetty. Aloitimme välittömästi suuren remontin kaikissa kerroksissa, koska ainoastaan kaksi huonetta, kellarissa olevat pukuhuone ja sauna, todettiin kunnoltaan riittäväksi. Saunassa on betonilattia ja tiiliseinät. lattia on laatoitettu, lauteiden puoleinen osa seinästä lautaa, suihkusyvennyksen puoleiset seinät on laatoitettu. Vesikalusteet on vaihdettu. Kaikki tämä on tehty edellisen omistajan toimesta noin 4 vuotta sitten. Muiden kellarihuoneiden kunnostuksen yhteydessä (kun betonilattiat piikattiin auki) havaittiin, että saunan kaivolta ja keskikerroksen keittiöstä harmaavesikaivoon johtava betoniputki vuosi kahdesta kohdasta: uuden saunan laatoituksen alta (saunan lattia betonia ja seinät tiiltä) sekä toisen remontoitavan kellarihuoneen lattian kohdalla. Jälkimmäisessä tapauksessa tämä oli onni, koska lattiavalua ei vielä oltu tehty. Huono juttu tässä on se, että nyt uudenveroisessa kunnossa oleva saunan lattia jouduttiin purkamaan sen keskellä olevaan kaivoon asti. Samalla paljastui, että vesieristystä ei oltu tehty lainkaan. Käytännössä ilmeisesti helpointa on lattian kaivetun alueen valu, tasoitus, vesieristyksen teko sekä uusi laatoitus / muovimatto. Ikävä lisäpiirre asiassa on se, että tehdessään nelisen vuotta sitten saunaremonttia, edelliset omistajat olivat muuranneet vanhasta putkesta saunassa näkyvissä olevan alueen seinän sisälle (tiili + rappauslaasti). Eli käytännössä taloa ostaessamme emme nähneet tätä varmasti jo tuolloin huonokuntoista putkea lainkaan! Vuotava putki on vm. 53, joten olisimme kaupantekotilanteessa kyllä kysyneet sen kuntoa ja ihmetelleet miksi sitä ei vaihdettu neljä vuotta sitten kun se olisi ollut remontin yhteydessä järkevää. Oletteko samaa mieltä kanssamme siitä, että talon myyjän tulisi suorittaa meillä korvausta ainakin uuden saunan lattian korjaustöiden osalta? Lisäksi saunan seinien vesieristystä ei ole ollut, joten lattian ja seinän yhtymäkohdassa oleva laattarivi on päästänyt taakseen kosteutta ja lähteet helposti irti. Takana olevat rakenteet (vanerilevy) ovat pehmenneet ja mustuneet. Toinen lähestymistapa on mielestäni se, että ajatellaan talon myyntihintaa uudelleen, nyt kun tiedetään, että talon alla on vuotanut vesiputki 4 vuotta ja uusi saunan lattia on tehtävä uudelleen. Kiitos vastauksesta!
Virallinen vastaus
Kun ostaa vanhan talon, on aina syytä olettaa, että viemärit ovat vanhoja. Jos ne on korjattu, siitä varmaan mainitaan. Se vaikuttaa myyntihintaan. Joka tapauksessa rakenteessa oli piilovika. Tarkoituksesi oli tehdä muu korjaus. Vain viemär...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Vesivahingon korvaus":