Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Varttikatosta

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 29.1.2012 klo:14:17
Kyseessä 1984 asennettu asbestisementtikatto, huolto ja kestävyys askarruttaa.
1. Mikä aiheuttaa kierrenaulojen nousemista talvella? Onko syynä alusruoteitten liian ohut materiaali ja miksi betonikatto "elää"? Vain ylösnousseet ilmeisesti syytä uusia ruuveihin? Entä jos ruuvit ei ota kiinni jos reiät väljät?
2. Varttikaton iästä on rakentajassa monenlaista vastausta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, 80- luvun asbestipitoinen kestää huollettuna jopa 50 vuotta, 90-luvun asbestivapaita levyjä uusitaan jo nyt.
Kannattaako katon hoito maalaamalla (urakoitsijat veloittaa jopa 45€/m2) jos huonolla tuurilla maalatusta katosta halkeaisi levy vaikka seuraavana talvena? Tällöin joutuisi koko katon kuitenkin uusimaan. Maalausurakoitsijat sanovat katon kestävän edelleen ainakin 20 vuotta.
3. Jos esim. yksi levy halkeaa-mitä tarkoittaa asbestipurkutyö? Huputetaanko koko rakennus, vai käytetään hengityssuojaimia niinkuin ehjienkin levyjen purussa?
4. Miten levyt hävitetään, hautaako kaatopaikka suohon? Maassahan asbesti ei tietääkseni ole vaarallista- vain pölynä keuhkoissa.
5. Kestääkö varttikatto kävellä? Onko herkkä halkeamaan, jos joutuu lumenpudotukseen?

aarvai Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 9 kplVirallinen vastaus
Katteen vähäinen lämpöliike saattaa nostaa nauloja ylös. Naula kannattaa vaihtaa astetta vahvempaan ruuviin. Siirryttäessä asbestittomaan levyrakenteeseen valmistuksessa oli ensin ongelmia...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Varttikatosta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Teräselementtipiipun läpivienti

Olemme uusimassa kattoa varttikatosta peltiklattoon (Weckmanm, tiiliprofiili). Talossa on jälkiasennettu pyöreä Selkirk SC teräselementtipiippu sisäläpimittas 200 mm e...