Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Varainsiirtovero

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 4.8.2005 klo:9:00
Kysymys on siitä, onko mahdollista ja kannattaako miettiä miten pari yhdessä ostaa erillistalo/paritalon ja myöhemmin ok-talon. Eli miten kannattaa pelata korttinsa tilanteessa jossa toinen osapuoli ei ole enää ensiasunnonostaja mutta toinen on. Jos ostaa yhdessä esim. paritalon (osakeyhtiömuotoinen) ja myöhemmin aikoo muuttaa ok-taloon, jolloin vero on korkeampi. Kannattaako tällöin paritalo-omistusosuus jakaa esim. 49/51% ja maksaa verot siitä, jolloin ei menetä ensiasunnonostajan titteliä? Saako paremman hyödyn jos pelaa sen vasta ok-talon ostossa (50/50%), jolloin maksaa vain toinen veron osuudestaan (50%)?

Joppeli
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Selkeää kaikille kelpaavaa ohjetta ei ole olemassa. Osakeasunnoissahan tuo varainsiirtovero on 1,6 % ja kiinteistöissä 4 %, joten siinä mielessä ero on merkittävä....

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Varainsiirtovero":