Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tonttiasiaa

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 28.2.2004 klo:21:26
Hei! Asumme pienessä omakotitalossa haja-asutusalueella. Asuinpaikkana alue on mitä mainioin ja tonttiakin on puolitoista hehtaaria. Nyt kumminkin talo alkaa käydä liian ahtaaksi kun lapset kasvavat ja alkavat tarvita enemmän tilaa. Siksi olemmekin päättäneet myydä nykyisen talomme ja rakentaa uuden. Olemme miettineet sellaista ratkaisua että nykyinen tontti jaettaisiin kahteen osaan ja rakentaisimme tämän tontin toiseen päähän. Alue on ollut vuosia mansikkamaana ja maaperä taitaa olla savensekaista, (naapurin mielestä moreenimaata.) Onko tämä maaperä hyvä/huono rakentaa? Mahtaisiko saada rakennuslupaa? Lisäksi mietityttää kun tontin toiseen päähän ei mene tietä lainkaan, tontti on siis pitkänmallinen, leveys noin 50m ja pituus reilut 200m. Jos tie halutaan omalle maalle, se menisi nykyisen talomme pihan poikki. Onko mahdollista tehdä tie toisen ihmisen omistaman maan kautta vai olisiko tämä maa ostettava ensin itselle? Ja minkä hintaiseksi mahtaisi tulla tien tekeminen kun matkaa on päätieltä tontin perälle noin 200m? Vai olisiko viisainta ostaa kokonaan uusi tontti?



Virallinen vastaus
Ennen pidemmälle meneviä haaveita ja suunnitelmia, kannattaa käydä rakennustarkastajan juttusilla, kysymässä, saako paikalle rakentaa. Kyseessä voi olla taajama, ja alueelle on vaikea saada uuden rakennuksen lupaa. Luvan saaminen on myös ehtona tilan jakamiselle. Jakamisen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Tonttiasiaa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: