Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

talvisaumaus

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 4.2.2013 klo:15:14
Taloyhtiöömme uusittiin vesikaton pellitys ja räysstäskourut sekä syöksytorvet . työ valmistui syksyllä ja homma toimi. Joulukuussa tuli paljon lunta joka kerääntyi tietysti räystäälle uusi pellitys alkoi vuotaa syöksytorven ja räystäskourun kohdalta.. Syöksytorvi on upotettuna rakennukse nurkkaan. Syöksytorven alla nurkassa on suojapelti. urakoitsija on samaa mieltä vian paikasta.Nyt sulava vesi menee rakenteiden läpi ja tihkuu alla olevaan asuntoon, josta noroo vettä seinää pitkin .
Kysymys 1: Voiko peltisaumaa paikata jollakin ihmemassalla vaikka pakkasta on -5 astetta ?
kysymys 2: katolla on normaali takuu. Jos urakoitsija nostaa " kädet pystyyn " voiko taloyhtiö korjauttaa vian urakoitsijan piikkiin?
Tiedosta tosi kiitollinen
Virallinen vastaus
Vuotopaikka on syytä saumata tilapäisesti elastisella massalla niin, että vuotokohtaa lämmitetään ja levitetään sopiva elastinen massa. Vaurion syy on tarkastutettava ulkopuolisella asiantuntijalla. Jos kourussa ja syöksytorvessa ei ole saattolämmitystä, vaurio on voinut syntyä umpeen jäätymisestä. Urakasta on tehty normaali urakkasopimus ja korjauksessa on toimittava sen mukaisesti tarkastuksen jälkeen. taloyhtiö ei voi ryhtyä korjaustoimenpiteisiin ennen kuin urakkasopimuksen mukainen sanktiointi on tehty.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / talvisaumaus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: