Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Suunnitelmien ym. omistaja

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 12.9.2003 klo:8:29
Kenelle kuuluvat talon suunnitelmat ja piirrustukset (esim. lvi,sähkö). Muutimme uuteen paritaloon ja emme ole saaneet rakentajalta em. suunnitelmia. Eivätkö ne kuulu työn tilaajalle eli tässä tapauksessa asunto-oy:lle?Virallinen vastaus
Kaikki taloa koskevat kuvat pitää luovuttaa yhtiön isännöitsijälle tai taloyhtiön muulle edustajalle. Sen lisäksi pitää huoltokansiota varten luovuttaa tarpeelliset kuvat. Yksittäisen osakehuoneiston omistajalle niitä ei tarvitse luovuttaa. Osakehuoneistoa varten laaditaan huoltokansionsa ja siihen pitää liittää ne kuvat, mitkä koskevat huoneiston hoitoa. Esim. vesihanan säätöpiirustus, putkipiirustukset, jos putket ovat sellaisessa kohdassa, että on varottava kiinnitysten tekovaiheessa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Suunnitelmien ym. omistaja":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys