Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Risteävät lankkuliitokset

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 31.7.2013 klo:23:24
Hei

Olen tehnyt 12 lekaharkkopilaria noin 40 neliön terassille. Kiinnitän pilarikenkiin 95 x 95
kestopuutolpat, jotka sidon pareittain toisiinsa 48 x 148 kestopuulankuilla. Tähän muodostuu
tukirunko, jonka päälle ristiin teen 48 x 148 lankulla 60cm jaolla tuennan 28 x 145 kestopuukansilaudoille. 48 x 148 lankkuihin tulee risteyskohtaan jatkos.

Kysymykset
1. Pitääkö 48 x 148 lankkujen jatkoskohdasta lankut liittää toisiinsa esim. isoilla naulauslevyillä ja ruveilla (yhdeltä vai kahdelta puolen?). Kansilaudoitus sitonee paketin kuitenkin aika hyvin.

2. Millainen hyvä kiinnitys olisi tuolle 48 x 148 lankulle kiinnitettäessä se 95 x 95 pilarin tolppaan. Ajattelin 8 x 90mm täkkipulttia 2 kpl /lankkuliitoskohta.Tarvitseeko lankun alle laittaa vielä pilaria vasten alle pätkä lankkua tueksi...loveta kun ei varmaan kannata.
Voiko täkkipultteja ja naulapyssyn 90mm kierrenauloja käyttää molempia sekaisin liitoksissa. Naulapyssyllä kun olisi helppo runko ensin kasata.

3. Yhden tukirungon lankun pää jää ilman pilari vajaan 2 m matkalta. Siinä on tukena 2 pilaria 2m jännevälillä ja tämän lankun päätä jää ilman pilaria vajaat 2m. Kohta ei sinänsä vaadi välttämättä pään tuentaa, mutta kiinnittää se kannattanee jollain raudalla risteävään yläpuolella olevaan 48 x 148 lankkuun.

Onko 3-suuntainen naulauskulmarauta tässä tapauksessa oikea (2 kpl/liitoskohta) oikea vai y-mallinen liitosrauta.

4. Mitä suosittelette 28 x 145 harmaan uritetun ( molemmin puolin lautaa on 3 kpl uria) kansilaudan kiinnittämiseen ruuviksi. Ruostumaton 4,2 x 60 vai piilonaulauslevykiinnitys ?

Tässä yksityiskohtaisia kysymyksiä pulttien, ruuvien ja naulojen sekä rautojen käytöstä. Toivottavasti jotain periaateohjeita pystytte antamaan. Tehdessä asia tietysti selkiää, mutta auttaisi tarvikkeiden hankinnassa ohjeet/vinkit.A.Bunker Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 20 kplVirallinen vastaus
Kysymys on henkilöturvallisuudesta ja vaikeimmissa liitostapauksissa pitää hyödyntää asiantuntijan...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Risteävät lankkuliitokset":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sanunan kattorakenne ja ilmanvaihtoputket

Remontoimme alakerran saunaa. Ongelmaksi nousee saunan huonetilan korkeus, kun iv-suunnitelman mukaiset saunan tulo ja poistokanavat sekä yläkertaan saunan kautta vedettä...

Rintamamiestalon lisäeristys

Olen remontoimassa 1 ½ kerroksista kellarillista rintamamiestaloa. Ulkoseinät ja ikkunat olisi tarkoitus uusia tänä kesänä. Nykyinen ulkoseinä rakenne on ulkolaudoitus,...