Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakentaminen kahdessa vaiheessa

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 6.10.2010 klo:11:10
Olemme suunnitelleet rakentamisprojektin jakamista kahteen vaiheeseen siten, että ensimmäisessä vaiheessa kesällä 2011 tehdään tontilla maatyöt, perustukset ja alapohja sekä mahdollisesti runko vesikattoon saakka. Sitten 2012 jatketaan lopuilla töillä.

Kysymys: onko järkevää ja mitkä ovat riskit jos jättää vesikattoon asti rakennetun keskeneräisen rakennuksen talveksi kylmilleen ja tyhjilleen odottamaan jatkamista seuraavana kesänä? Vai olisiko parempi tehdä vain alapohjaan saakka (näillä näkymin tuulettuva alapohja liittolaatalla)? Tulipalo- ja ilkivaltariskit tiedostan, eniten mietityttää kosteus- ja rakennevaurioiden mahdollisuus.

Rakenneratkaisua (harkko vs puurunko) ei ole vielä päätetty, mutta harkkorungon kanssa riskit lienevät tässä tavassa pienemmät.

Jonkka
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Aika on rahaa. Siksi kannattaa kaksi kertaa miettiä työn keskeyttämistä. Toisaalta, jos raha riittää, on mukavaa jatkaa rakentamista läpi talven. Se tosin maksaa rakennuks...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Rakentaminen kahdessa vaiheessa":