Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennustyövakuutus

Hankkeen valmistelu

Kysytty: 21.1.2005 klo:6:51
RT 80265, pienurakkasopimuksessa on kohdassa vakuutukset rakennustyövakuutus. Mitä ko vavakuutus pitää sisällään? Mitä suuruusluokkaa vakuutusmaksu on, jos putkiurakan verollinen hinta on 50.000 € ja toimitus kahdessa erässä? Osa 1 valmistuu maaliskuu 05 ja osa 2 syyskuu 05.Virallinen vastaus
Tuo sopimusmalli on tarkoitettu käytettäväksi niissä tapauksissa kun yritys tekee yritykselle urakan. Yksityisen tilaajan ja rakennusyrityksen välillä sopimus tehdään esimerkiksi kotisivumme Lomakearkistosta löytyvään malliin. Rakennustyövakuutus pitää sisällään palo- ja mahdollisen varkausvakuutuksen. Tuossa kohtaa sovitaan lomakkeessa esitetyllä tavalla siitä, kuka vastaa kohteessa tehtävien töiden vakuuttamisesta. Vaihtoehdossa 1 urakoitsija ottaa ns. rakennustyövakuutuksen, jonka voidaan sopia kattavan myös muiden urakoitsijoiden suoritukset. Vaihtoehdossa 2 kohteessa on jonkin muun tahon ottama rakennustyövakuutus, joka kattaa myös tämän sopimuksen kohteena olevan työn. Hankkeen vakuuttamiseen liittyen on syytä muistaa, että jos tilaaja ei saa vähentää arvonlisäveroa, tulee vakuutuksen pohjautua arvonlisäverolliseen jälleenhankinta-arvoon. Lomakkeeseen on jätetty tilaa tarkemmalle sopimiselle vakuutuksiin liittyen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Rakennustyövakuutus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: